Ваш син або донька 5 днів на тиждень перебуває в ліцеї. Але в ліцеї він знаходиться 7-10 годин, в інший час, він знаходиться у транспорті, вдома, у друзів і ще десь, можливо. Адміністрація сподівається, що Ви щоденно знаєте, де і з ким поза ліцеєм зустрічається Ваша дитина, з ким він спілкується телефоном або через Internet. Хто його друзі?

Підлітки, що вчаться в ліцеї, особливо у 7-9 класах переживають складний вік становлення особистості: надто вразливі, з підвищеним почуттям власної гідності. Вони постійно потребують уваги і підтримки розумних дорослих. Ви, шановні батьки, повинні допомогти ліцею, а ліцей допоможе Вашій сім’ї. Для цього Вам потрібно, по-перше, встановити постійний прямий зв’язок з куратором Вашого класу та практичним психологом ліцею. По-друге, уважно прочитати Правила ліцейної поведінки і перевірити, чи все, що там написано, добре розуміє і виконує Ваш син або донька. І по-третє, спробувати поводити себе так, щоб стати найпершим порадником Вашій дитині. Ми щиро бажаємо, щоб наші діти виростали здоровими, реалізували себе фізично і морально.

Уважно переглядайте щоденники своєї дитини, звіти успішності. Нагадуємо, що домашні завдання задаються кожного дня. Своєчасно, знаючи можливості транспорту, відправляйте учня до ліцею вранці, бо кожне запізнення «вибиває» його з нормативного режиму.

Стежте щоб учень був належно одягнений та не брав і з собою зайвих речей.

Якщо Ви вирішили за станом здоров’я, або за сімейними обставинами на 1-2 дні залишити дитину вдома, то обов’язково спочатку зателефонуйте до ліцею, повідомте куратора, а потім передайте учнем записку встановленого зразка. При відсутності учня в ліцеї 3 дні і більше потрібна медична довідка або наказ по ліцею. Пам’ятайте, що кожен день відсутності в ліцеї – це від 5 до 7 пропущених уроків, які потім потрібно «наздоганяти».

Ви повинні знаходити час і не пропускати батьківських зборів – це всього 3-4 рази на рік. Куратор класу та Ваш представник у Батьківському комітеті завжди може заздалегідь запросити на ці збори будь-яких викладачів, адміністрацію. Будемо раді, якщо Ви відвідаєте також наші свята, зазначені у календарі на рік, особливо «Свято 1 вересня», «День ліцею», «Останній дзвоник». Двічі на рік Ліцей проводить дні «Відкритих дверей», коли батьки можуть відвідати будь-який урок за розкладом.

Ліцей буде вдячний батькам, якщо вони допоможуть куратору естетично оформити учнівський блок, де вчиться Ваш син або донька, візьмуть участь у відвіданні театру або екскурсії, допоможуть у роботі ліцейної студії або спортивної секції.

Адміністрація пропонує у всіх випадках, коли чимось серйозно стурбовані, завітати до нас для особистої зустрічі ( з куратором, вчителем, заступником директора, директором, головою Батьківського комітету). Ми впевнені, що у переважній більшості випадків ми знайдемо разом правильні рішення.

Рекомендуємо ознайомитись з порадами ліцейного психолога для батьків:

https://drive.google.com/file/d/0B0sQ_nwXS37-N3ZEZTlmN2VqdGM/view?usp=sharing

Рекомендуємо ознайомитись з інфографіком щодо домашнього насильства:

https://drive.google.com/drive/folders/1oip8EXml-XsqrlcXn0qRt1U4vqT7jjcc?usp=sharing