About the moment

Фінансовий ліцей - школа, не схожа на інші

Давним-давно, у 1995 році, районній владі довелося закрити напівпустий тоді дитячий садок на масиві Виноградар. Думали-гадали: а що робити з приміщеннями, які залишилися порожніми і вирішили на місці колишнього садочка відкрити вже школу – «Фінансовий ліцей». «Ліцей», тому що «заклад нового типу для здібних старшокласників». А «фінансовий» - для отримання учнями основ підприємництва, фінансової грамотності» - Україна почала тоді шлях до ринкової економіки.

Пройшли роки, багато чого змінилося у державі та суспільстві. Занадто багато мрій, амбітних задумів не здійснилося. Але нова школа вистояла, набула визнання, стала популярною.



Дехто вважає, що повітря, атмосфера в ліцеї насичені дорослою симпатією та повагою до юних мешканців, їх запитів та вподобань. Хтось посилається на якісну поетапну підготовку випускників до навчання в університетах. Інші задоволені подовженим днем для 5-7- класників. Частина вважає самими популярними об’єктами ліцею спортивну залу та буфет.

У будь-якому разі, віддавши до нашої школи свою першу дитину, кожна сім’я так само довіряє другу та третю дитину саме нам. І не тому, що ми ідеальні – взагалі, не буває у світі ідеальних шкіл; просто ми якісь інші, не схожі на звичайні школи. Головне – дітям у нас подобається, батьків приваблюють результати навчання.

Наші учні – а їх приблизно 275 (з 5-го по 11-ий клас) - з цікавістю та надією дивляться у майбутнє. Наші вчителі, сповідуючи принципи «гуманної педагогіки», віднаходять у викладанні наук та вихованні базові життєві компетентності, потрібні ліцеїстам у майбутньому дорослому житті.

Ліцей живе, творить наше з Вами майбутнє. Така собі школа, на Виноградарі, не схожа на інші…