Якісна освіта для всіх = Quality education for all

Індивідуальний розвиток кожного учня є основою злагодженої та натхненної справи всього ліцею.

Лідери ліцейної освіти

Коли «навчання» - це не просто слово. Коли навчання – це сенс ствердження.

Щастя – це коли тебе розуміють

Відданість друзям – справа нелегка, проте вдячна

Ті, хто надихають – наші вчителі

Кажуть, що учні йдуть до вчителів. А що Ви скажете, якщо у нас вчителі йдуть до учнів?

Після уроків – спортивний азарт та майстерність

Новий крок у життя починається з команди «На старт…!»

arrow
arrow

Наш корпоративний простір

ЯКІСТЬ ОСВІТА ДЛЯ ВСІХ
Символіка

Cимволи ліцею, що мають значення.

Наша гордість

Учні, що досягли особливих успіхів у навчанні.

Фотогалерея

Щасливе дитинство учнів ліцею

  • Символіка
  • Наша гордість
  • Офіційна інформація
  • Фотогалерея
  • icon Наші переваги
  • icon Історія ФЛ

img2

Наші переваги

  • Ми створюємо рівні можливості нашим учням для отримання якісної освіти.
  • Ми маємо висококваліфіковану команду вчителів, які забезпечують якісну освіту в ліцеї.
  • Ми створюємо навчальний простір, де кожний учень, незалежно від раси, національності, віросповідання, мови спілкування відчуває себе комфортно.
  • Ми виявляємо і розкриваємо таланти та потенціал наших учнів, намагаємося вибудувати для них індивідуальну траєкторію розвитку.
  • Ми надаємо можливість поглибленої предметної самореалізації мотивованим учням.
  • Ми постійно шукаємо шляхи для свого вдосконалення.
  • Ми підтримуємо співпрацю з ВНЗ, науковими установами України.
  • Наша виховна робота спрямована на розвиток самостійності й відповідальності та групової взаємодії наших унів.
  • Ми створюємо підвищений рівень особистої та соціальної безпеки для кожного учня, відсторонюємо їх від шкідливих звичок.
  • Ми пропонуємо для учнів 5-7- класів повний(подовжений) навчальний день.
  • У кожного класу в нашому ліцеї є власний комфортний навчально- розвивальний простір.
  • Ми надаємо щомісячні та цільові стипендії для найуспішніших учнів. Сподіваємося, що Ви побачите ще більше наших переваг і здобутків під час навчання в нашому ліцеї. Усе пізнається в порівнянні. Приєднуйтеся!

img2

Історія ФЛ

Ідея створення нового навчального закладу виникла весною 1995 року в Технічному ліцеї, який розміщувався на Сирці.

Заступник директора ТЛ та одночасно керівник асоціації «Яікорд» Е.А.Дворська внесла ідею про створення нового закладу до адміністрації Шевченківського р-ну і знайшла схвальний відгук, насамперед, у першого заступника керівника району О.А.Кияниці. Тоді умовна назва нового закладу була така: «Українсько-американський коледж менеджменту та інформаційних технологій». Трохи пізніше до засновників приєднався А.О.Матвєєв, ректор Міжнародного університету фінансів. Він же запропонував тоді змінити назву на «Фінансовий ліцей».

Почалася конкретна робота з розробки пакету установчих документів, підготовка до державної реєстрації нової установи та отримання ліцензії на освітню діяльність. Організатором та основним виконавцем цієї роботи засновники визначили мене, тоді я працював заступником директора ТЛ з науково-методичної роботи.

Протягом літа 1995 року у мене поступово сформувалася концепція нового ліцею. Серед основних напрямків її я бачив маленькі (10-12 учнів) класи, набір кваліфікованих викладачів, що з любов'ю ставляться як до своєї справи, так і до учнів; високоякісне сучасне обладнання; серйозну увагу до фізичного та інтелектуального розвитку, здоров'я ліцеїстів. Крім власного позитивного досвіду роботи в Технічному ліцеї (викладач математики, інформатики та фізичної культури, куратор, заступник директора, голова Методичної ради, голова приймальної комісії) та в асоціації «Лікорд» (викладач та менеджер підготовних курсів), я використав інформацію про престижні на той час заклади: приватний ліцей"Гранд" (президент В.М.Співаковський), Київський ліцей бізнесу фірми "Крок" (директор Л.І.Паращенко ) та Український гуманітарний ліцей (директор СазоненкоГ.С). Саме з ними я намагався поступово вести творче суперництво.

Для отримання нового ліцейного приміщення потрібно було ще попрацювати. Але нарешті таке рішення було прийняте: Виноградар, пр.Рад. України,32 Є.12 серпня я отримав його в адміністрації району і поїхав на місце прописки. Я побачив зовні непогану двоповерхову споруду, але всередині …. Це був жах! Залишки мотлоху з дитсадка; стіни кімнат, які багато років не знали ремонту, засилля тарганів, великих щурів у приміщеннях, кішки, ціле блошине царство. І моєю першою доброю знайомою на новому місці стала Анна Михайлівна, працівник дезінфекційної станції.

Переїзд на нове місце з тимчасового офісу в Технічному ліцеї я задумав на 14 серпня. Але коли вранці я прийшов на роботу, то побачив розгублені обличчя моїх співробітників: з кімнати на 4 поверсі зникло майно нового ліцею: копіювальний апарат Canon, магнітофон, касети, візитниці з усіма телефонами, інші речі). Вікно було напіввідкрите, на підвіконні сліди кросівок. Викликали слідчу бригаду з 17 райвідділу міліції.

На превеликий жаль, нічого вони не знайшли або не захотіли знайти…

Ю.В.ШУКЕВИЧ

16-ти разові переможці першості Подільського району з настільного тенісу

36 учнів-переможців міських предметних олімпіад та конкурсів (2016-2017н.p.)

6 переможців Всеукраїнського етапу олімпіад та конкурсів МАН з економіки
(2016-2017н.p.)

 

Питання-відповідь

  • Чим відрізняється Ваш ліцей від звичайної школи? +

    Дуже багато чим! Дружні, теплі стосунки між учнями, уважні вчителі, сучасна матеріальна база, стипендії. Повага до особистості та індивідуальний підхід до кожного. Здоров’я, спорт, інтелектуальний розвиток. Щорічні наукові конференції учнів та викладачів. Участь у міжнародних проектах.

  • А в чому відмінність Фінансового ліцею від інших шкіл, ліцеїв Києва? +

    Напрямок (фінансово - економічний) означає спеціальний навчальний план саме цього профілю. Таких ліцеїв у Києві 3-4. Філософія нашого ліцею передбачає також увагу до здорового способу життя, вихованість, формування інтелекту та правильних життєвих переконань. Усього до 275 учнів ліцею утворюють напівродинне середовище. Кожен учень – захищений та визнаний колективом. Ми готуємо студентів університетів, майбутню національну еліту.

  • Чи відрізняються Ваші вчителі від вчителів інших шкіл? +

    Так, і суттєво. Професіоналізм, витримка, лагідність, повага до учнів, вміння використовувати нові освітні технології. Висока дисципліна навчального процесу. Наші вчителі працюють за контрактною системою, щорічно проходять внутрішньоліцейну атестацію. 70% вчителів – методисти, старші вчителі, вчителі вищої категорії.

  • Чи є ліцей державним закладом освіти? +

    Так, ліцей входить у структуру державних шкіл Подільського району м.Києва

  • Хто фінансує діяльність ліцею? +

    Районний бюджет. Але частину потреб ліцею покривають внески батьків учнів – згідно рішень Батьківського комітету та загальних зборів Благодійного фонду. Внески батьків відповідно до благодійних програм надходять на банківські рахунки Благодійного фонду «Якісна освіта» та витрачаються згідно з благодійними програмами.

  • За яким навчальним планом працює ліцей? +

    Навчальні плани ліцею включають 25 загальнодержавних предметів (математика, фізика, українська та англійська мова тощо), додаткові предмети (в тому числі: основи економіки, основи менеджменту, основи підприємницької діяльності), спецкурси та факультативи відповідно до економічного профілю ліцею та потреб підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до університетів.

  • Які іноземні мови вивчають ліцеїсти ? +

    У всіх класах на досить високому рівні вивчається англійська мова. Додатково вивчаються німецька та польська.

  • 1

Підписуйтеся на нашу розсилку

І дізнаєтеся про всі останні новини ліцею першими!